Élet-Stílus

Előrehozták a karácsonyt a haldokló kisfiú kedvéért

Az egész város összefogott, hogy a beteg kisfiú még egyszer átélhesse kedvenc ünnepét.

A 13 éves amerikai kisfiú, Devin Kohlman utolsó kívánsága az volt, hogy még egyszer átélhesse a karácsonyt. Csakhogy, amikor néhány hete, egész pontosan október 27-én a kórházból hazaengedték, az orvosok azt is elmondták a családjának, hogy az agytumorban szenvedő kisfiúnak csupán néhány hete van hátra.

A szülők nem bízták a véletlenre fiúk utolsó kívánságának teljesítését és mozgósították az egész várost, hogy segítsenek. Az Erie-tó mellett található kisváros, Port Clinton így a Devin hazaérkezése előtti néhány napot készülődéssel töltötte. A lakók karácsonyfát állítottak a tér közepére, fényekkel és lámpásokkal díszítették a várost, sőt még egy kórus is összeállt, akik karácsonyi dalokat énekeltek.


Devin és testvére Leah
Kép forrása: Facebook

Amikor Devin megérkezett, már minden készen állt: még a piros „Boldog karácsonyt Devin!”-felirat is. És bár a kisfiú nem mehetett ki a szabadba, a szobájából figyelhette ahogy több százan összegyűlnek az ablaka alatt. Utóbb még maga a Mikulás is előkerült, egy motor nyergében. A család egyik barátja néhány nappal később elmondta, az ünnepi hangulat boldogságot lopott Devin életébe, örömöt okozott neki, hogy látta, mennyien szeretik.

Később kiderült, hogy a várossal egy időben olyan francia, ausztrál és orosz barátok is köszöntötték Devint, akik az interneten keresztül értesültek a kisfiú állapotáról, így megérkezése napján több ezer levél köszöntő levél várta. „Annyi levelet olvastunk fel neki, amennyit csak tudtunk” – mesélte Devin halála után az édesanya, majd könnyek között hozzátette: „Olyan büszke vagyok rá, hogy emlékeztetett mindenki arra, mi a fontos.”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik