Közélet

Szívrohamot kapott és meghalt rablás közben

Gázmaszkkal a fején akart kirabolni egy bukmékerirodát egy műanyag pisztollyal, de az egyik kuncsaft leteperte.

Az ötvenéves rabló még január végén halt meg az angliai Plymouth város egyik fogadóirodájában, miután a fegyverrel – illetve egészen pontosan csak egy műanyag utánzattal – fenyegetőző bűnözőt hátulról leteperte a brit sajtóban csak Robert néven említett férfi. Az ügy most azért került be a brit sajtóba, mert a bíróság megállapította, hogy Robert nem követett el bűntényt azzal, hogy lefogta a rablót, és ezzel közvetett módon a halálát okozta.

A Daily Mailben megjelent beszámoló szerint Robert egy játékgéppel játszott, amikor Alan Levers egy gázmaszkkal a fején betért a fogadóirodába, majd az eladóra fogta az igazinak látszó játékfegyvert. Robert hátulról ment neki, a nyakát szorítófogásba fogta, majd a földre lökte. Ezt látva két másik vásárló is nekiment a rablónak, és elszedték tőle a fegyvert.

Majd egy kis idő múlva csak annyit érzékeltek, hogy a rabló abbahagyja a küzdést. Először azt gondolták, hogy belátta, nincsen esélye és megadta magát, de amikor a rendőrök megérkeztek, látták, hogy Levers eszméletlen állapotban van. Hiábha hívtak mentőket, már nem tudták megmenteni az életét.

A halottkémi vizsgálat megállapította, hogy szívrohamot kapott, amit a fején lévő, és a légzését nehezítő gázmaszk miatti légszomj váltott ki, valamint a rablás előtt elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol.

A nem túl tökéletes bűntett

Fogd a pénzt és fuss – vagy mégsem. Kiderül ebből az összeállítáasból, hogy nem is olyan könnyű kirabolni valamit. Vigyázat, vicces!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik