Közélet

Pályaudvarokon razziáznak a fináncok

vámos (vámos)
vámos (vámos)

Újabb ellenőrzéseket indítottak a fővárosban a pénzügyőrök, akik feketén kínált cigarettát keresnek a forgalmas helyeken – írja a Magyar Nemzet.

A pénzügyőrök pályaudvarokon, aluljárókban, iskolák közelében és más, forgalmas helyeken indítanak átfogó ellenőrzés-sorozatot a fővárosban – tudta meg a lap. A NAV munkatársai feltérképezték azokat a budapesti helyszíneket, ahol rendszeresen felbukkannak az illegális cigarettaárusok.

Dohányárut ugyanis csak trafikban lehet értékesíteni. Az előírás megszegői nem kevés büntetést fizetnek, ha lebuknak: a bírság 5-től 500 millió forintig terjedhet.

A pénzügyőrök azoknak a kocsmáknak, boltoknak és vendéglátóhelyeknek egy részét is felkeresik, amelyek a trafikrendszer létrejötte előtt árusítottak cigarettát. Az internetes adásvétellel foglalkozó oldalakat is figyelik, amelyeken a hatóság emberei az idén nagyjából 1300 törvénysértő ajánlatot találtak.

A lap arról is beszámolt, hogy októberben negyvenmilliárd forint folyt be a közkasszához a cigaretta és más dohányáruk forgalmazása után befizetett áfából és jövedéki adókból. A summa 7,5 milliárddal meghaladta a tavalyi esztendő tizedik hónapjában rögzített bevételt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik