Közélet

Felrobbant egy taxi a Bem rakparton

taxi (taxi)
taxi (taxi)

A gáz-benzin üzemű kocsi minden előzmény nélkül kapott lángra, majd egy detonáció kíséretében percek alatt kiégett.

Felrobbant egy taxi a budapesti Bem rakparton szombaton reggel fél hat körül – számolt be az esetről a 444.hu. A detonáció a Csalogány utca Duna-parti végénél történt.

A vegyes, gáz-benzin üzemű Citroën Picasso típusú kocsi először lángra kapott, majd egy robbanás vetette szét. A taxisofőr azonnal kiugrott a vezetőülésből, amint észlelte a tüzet. Utast nem szállított.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a balesetet. A taxis szerint a benzin csöpöghetett, mert a gázpalackot egyben vették ki a tűzoltók az autóból, vagyis azzal, úgy vélte, nem volt probléma. Azt mondta, eddig nem volt baj a kocsival.

A sofőr egy közeli BKV-állomásról próbált porral oltót szerezni, de a kocsi perceken belül megsemmisült. Szinte minden benne égett, a maradék pénzt egy kolléga csomagtartójában szárították ki – írja a 444.hu.

Egy másik autó is kiégett a fővárosban

A Bem rakparton történt esettel szinte egy időben a XX. kerületi János utcánál is kigyulladt egy autó, egy ember súlyosan megsérült – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A tűzben mindkét autó használhatatlanná vált – közölte a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik