Közélet

Körözik a Sólyom új főnökét

sólyom (sólyom)
sólyom (sólyom)

Csalás és közokirat-hamisítás miatt körözi a panamai ügyészség Welsz Tamást, annak a kft.-nek az ügyvezetőjét, amelyik a Sólyom Airways új tulajdonosa – értesült panamai forrásokból az Index.

Welsz Tamás egy hónappal ezelőtt még a cég tulajdonosa is volt, barátnőjével, Horthy Andreával egyetemben – tudta meg panamai hatósági forrásokból az Index. Egy a lapnak név nélkül nyilatkozó panamai tisztviselő megerősítette az értesülést.

Az Index úgy tudja, Welszt és barátnőjét korábban gyanúsítottként hallgatták ki Panamában – rövid időre őrizetbe is vették őket. Később ugyan szabadlábra helyezték a párost, de a hatóság megtiltotta nekik, hogy elhagyják az országot. A tiltás ellenére visszatértek Magyarországra, Welsz jelenleg egy érdi, biztonsági kamerákkal körbebástyázott házban él, miközben Panamában országos körözés van érvényben ellene, amiért meglépett a közép-amerikai országból.

Welsz Tamás a Hír24-nek azt mondta, le akarják járatni.

Welsz volt üzlettársát-barátnőjét ugyanabban az ügyben már az Interpol is körözi. A jelek szerint az új tulajdonos feladata az lenne, hogy „eltemesse” a becsődölt fantom-légitársaságot.

Kedden derült ki, hogy az eddig az afrikai egészségüggyel foglalkozó Charity March veszi meg a légitársaságot. Az akkori információk szerint a szervezet mögött Afrikában élő magyarok állnak, Welsz szerint a szívük Magyarországért dobog, és szeretnének “egy nemzeti színekben lévő légitársaságot”.

Az állítólagos új tulajdonos szerint decemberben a korábban tervezett hat helyett két Sólyom-repülőgéppel indul meg az utaztatás, és a cég átvilágítása után derül ki, hogy később milyen ütemben indítanak új gépeket.

A Népszabadságnak Welsz Tamás azt mondta, hogy nem nemzeti, hanem nemzeti színekben futó légitársaságként kívánnak repülni. Az új tulajdonos ügyvezetője hozzátette: nem szégyen kicsiben gondolkodni, csak addig nyújtózkodnak, amíg a takarójuk ér.

Olvasói sztorik