Gazdaság

Pislákol a remény a Sólyomnak

Sólyom  (Sólyom )
Sólyom  (Sólyom )

Karnyújtásnyira van a Sólyom Airways Kft. attól, hogy a tervek szerint első üzembe állítandó repülőgépére, az Álmos Vezérre megkapja a hatósági engedélyt – értesült szakmai forrásokból a Népszabadság.

A lap úgy tudja, már csak kevés papírmunka van hátra ahhoz, hogy a repülő légialkalmassági engedélyt kapjon a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól (NKH). A jármű egyébként állítólag „kiváló” állapotban van.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezzel együtt a Népszabadság úgy értesült, hogy a kereskedelmi üzemeléshez nincs meg feltétlenül a vállalat pénze. A dolgozók még mindig nem kapták meg szeptemberi bérüket, és a cég a NAV-végrehajtás alól sem került ki. Úgy tudni, hogy ennek ellenére csak néhány munkavállaló lépett ki a társaságtól.

A napilap szeretett volna kérdéseket feltenni a cég vezetőinek a jelenlegi helyzetről, de nem voltak elérhetők. Szakértők szerint, ha a Sólyom megkapja az engedélyt a következő hetekben és a foglalási rendszerét is elindítja, akkor márciustól szállíthat utasokat – feltéve, ha lesz pénze – írja a Népszabadság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik