Közélet

Megölt egy gyereket a tévé

A lezuhanó televízió áldozata lett egy hároméves kisfiú Ukrajnában – adta hírül a Kárpátinfó.

Bár a kárpátaljai Nagyrosztokán élő szülők a tragédia időpontjában otthon tartózkodtak, mégsem tudták megakadályozni a bajt. Az anya csak pár percre hagyta magára a kisfiát, hogy megmelegítse a vacsorát, az apa pedig az emeleti fürdőszobában a fürdővizet készítette elő. Hirtelen nagy zajt hallottak a hálószobából, ahol a gyerek éppen mesét nézett a tévében.

Mikor a nő belépett, szörnyű kép fogadta: a kisfiú élettelenül hevert a földön, a nagyméretű, hagyományos tévékészülék alatt. A helyszínre kiérkező mentőknek sikerült újraéleszteni a kisfiút, akinek azonban a kórház felé vezető úton újra leállt a szíve, s többé már nem tért magához.

Ártalmatlan dolgok a ház körül – bajt okozhatnak

Ártalmatlan dolgok, tárgyak, jelenségek okozhatnak tragédiát. Amerikában a molyok ellen az emberek becsomagolják a ruháikat, és egy molyokra mérgező golyót is beleraknak a ruhák közé. Ez viszont egyeseknél rákot is okozhat – kerülni kell a molylabdás zacskóba tüsszentést. De az általunk használt naftalin sem túl egészséges: roncsolja a vörösvértesteket. A rétegelt lemeznél használt formaldehidalapú ragasztó, ami egybetartja a bútort tüdőirritációt és asztmatikus rohamokat is okozhat. Egyes műanyag üvegekből a nagy hő hatására egy ún. bisz-fenol-A vegyület szabadul fel, ami ösztrogénhez (női nemi hormonhoz) hasonló hormon. Ez keveredvén az emberi hormonnal, különböző idegproblémákat okozhat – a terhes nők vagy a cumisüvegből ivó csecsemőknek nagy probléma ez. A kozmetikumokban található, szintén hormonokhoz hasonlóan működő ftalátok utódnemzési és fejlődési rendellenességeket okozhatnak – ne kenjük a gyerekeket minden pillanatban mindenféle krémekkel!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik