Közélet

Számítógépes játékban képzelte magát a domonyvölgyi gyilkos

domonyvolgyi-gyilkos(960x640)(1).jpg (domonyvölgy, gyilkosság, )
domonyvolgyi-gyilkos(960x640)(1).jpg (domonyvölgy, gyilkosság, )

A fiú bocsánatot kért, állítja, mindent megbánt.

Megkezdődött kedden annak a 19 éves fiúnak a pere a Budapest Környéki Törvényszéken, aki tavaly szeptemberben 26 késszúrással megölt egy nőt Domonyvölgy határában. A fiatalnak nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell felelnie.

Nem befolyásolhata

A vádlott a bíróságon azt mondta, számítógépes játékban képzelte magát a történtekkor – jelentette az origo.hu tudósítója. Azt már korábban is bevallotta, hogy kristály hatása alatt volt a gyilkosság alatt, keddi vallomásában már arról is beszélt, hogy néhány hónappal kezdte el szedni az említett partidrogot, emiatt szeptemberre 160 ezres tartozást halmozott fel egy ismerősénél. Állítja, csak azért vitt magával kést, hogy ráijesszen a kiszemelt autósokra.

A szakértő szerint egyébként az, hogy a fiú úgy hitte, egy játék szereplője, nem befolyásolta cselekvőképességét.

A fiú többször is elmondta, sajnálja ami történt és bocsánatot kért a Domonyvölgynél halálra késelt nő rokonaitól.


Fotó: MTI

Többször próbálkozott

A vád szerint az akkor mindössze 18 éves fiú tavaly szeptemberben több nőt is megtámadott, hogy az autójukat megszerezze. Áldozata holttestére szeptember végén bukkantak rá Bag és Domonyvölgy határában, egy mezőgazdasági területen. A gyilkos kocsival hajtott el a helyszínről, az autót még aznap megtalálták a rendőrök a 3-as főút mellett, Emődnél.

Még ugyanezen a napon – mielőtt fény derült a gyilkosságra – egy gödöllői útkereszteződésben, egy autójával várakozó nő mellé is beszállt egy ismeretlen. Késsel fenyegette és próbálta rávenni, hogy induljon el Aszód felé. A nő segítségért kiáltott, a fiú ekkor inkább elszaladt. A nyomozók tudták, hogy a két ügy között összefüggés lehet. Időközben megtudták azt is, hogy pár nappal korábban Hatvannál ugyanezzel a módszerrel vitték el egy nő kocsiját. Az autót napokkal később, Szakáldon találták meg.

1200 rendőr

A rejtélyes támadót csaknem 1200 rendőr kereste, többek között Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársai is segítették a Pest megyei rendőrök nyomozását. A  szakáldi fiút végül néhány nap keresés után, Miskolcon fogták el.

Az ügyet csütörtökön ismét tárgyalja a Budapest Környéki Törvényszék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik