Közélet

Oktoberfest-betegség: öt hétig nem találta az autóját

oktoberfest (oktoberfest)
oktoberfest (oktoberfest)

A müncheni sörfesztiválra érkezett olasz férfi csak öt héttel később jutott el autójához, a helyi sajtó segítségével.

A negyvenéves férfi a fesztiválon eltöltött egy nap után már csak arra emlékezett, hogy valahol München keleti részén, egy mellékutcában parkolta le az ezüst színű VW Golfot, egy villamosmegálló közelében – írta a The Local német kiadása. Az utcanevek teljesen kiestek a fejéből és a villamos számára sem emlékezett, csak gyanította, hogy a 16-os, vagy a 17-es lehetett. De hiába ment végig mindkét vonalon a mellékutcákat fürkészve, nem látta autóját.

A helyi sajtóban csak Andreas O. néven emlegetett olasz munkásnak még a rendőrség sem tudott semmi biztatót mondani, mivel csak annyi információt tudott adni nekik, hogy valahol a város keleti részén található. A rendőrök annyit ígértek, hogy járőrözés közben nyitva tartják a szemüket.

A férfi a fesztivál után eltelt öt hét alatt háromszor is visszatért olaszországi otthonából a német városba, hogy megkeresse a Golfot, és még posztereket is kirakott kétszáz eurós jutalmat ígérve, de ez sem vezetett eredményre. Az autó végül csak azután lett meg, hogy egy helyi lap felkarolta az „eltűnt” autó esetét, és az újság egyik olvasója végül megtalálta, így Andreas előző hét pénteken bele is ülhetett.

Az esettel kapcsolatban a helyi rendőrség szóvivője elmondta, hogy ilyen esetekkel gyakran találkoznak az Oktoberfest után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik