Élet-Stílus

Budapesten is lesz Oktoberfest

sör (sör)
sör (sör)

Különleges ízekkel is készülnek, de a lényeg ugyanaz itt is, mint Münchenben, a sör.

Magyarországon első alkalommal tartják meg október 11-től, jövő péntektől az Oktoberfest sörfesztivált. Az ingyenesen látogatható sörünnepen több mint száz féle hazai és külföldi sör, valamint gasztronómiai standok várják az érdeklődőket a fővárosi Kopaszi-gáton.

A kínálatban 18 százalékos elixír, banános, keserű csokis, fekete és indiai sör is szerepel. A fesztiválon a magyar kézműves sörfőzdék felhozatala mellett nemzetközi manufaktúrák is kiállítják termékeiket, de egyebek mellett lesz pubok utcája, borudvar, pálinkaterasz és világkonyha is.

A rendezvényen emellett lesz sörivó- és főzőverseny, amelyre bármilyen, sör hozzáadásával készült bográcsos étellel lehet nevezni.

A programsort a müncheni Oktoberfest hagyományaihoz híven mezőgazdasági vásár is gazdagítja, valamint felbukkannak olyan érdekességek is, mint például a forró sörkoktélokat árusító koktélautó, a libazsírkoktélos pult vagy az Air Emotion, amelynek segítségével madártávlatból is megtekinthető a fesztivál.
Az esemény helyszínére az Erzsébet térről indulnak ingyenes buszjáratok, a résztvevők egy pikoló sört is kapnak ajándékba.

Napjainkban évi mintegy hatmillió vendég átlagosan 60 millió liter sört fogyaszt el a müncheni anyarendezvényen, amelynek mintájára Európán kívül már Washingtonban és Sydneyben is minden évben rendeznek fesztivált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik