Közélet

Gyümölcsleves palackban tárolt drog végzett egy férfival

crystal meth (drog, kábítószer, )
crystal meth (drog, kábítószer, )

A lánya azt hitte, egészséges italt ad apjának, de megmérgezte.

Gyümölcslének álcázott, folyékony halmazállapotú kristály metamfetamint ivott egy 55 éves brit férfi. Azonnal belehalt a kemény drog súlyos túladagolásába – írja a Daily Mail.

A csendes Cambridgeshire-ben élő Romano Diasnak lánya, Katee adta oda a gyümölcsleves palackot. A folyadékot egy csomagban találta, amit három évvel azelőtt, tévedésből szállított ki hozzájuk a posta. Mivel a valódi tulajdonost és a feladót sem találták, a lány félretette a pakkot, majd el is feledkezett róla, míg a néhány nappal ezelőtt a kezébe nem akadt. A palackot abban a hitben adta oda az édesapjának, hogy a címkének megfelelően egészséges, vitaminokkal dúsított ital van benne.

A férfinek egy picit gyanús volt, hogy a kupak alatt egy parafadugó is zárja a palackot, de mire a gondolat végigfutott az agyán már késő volt, addigra a folyadék felét már lenyelte. Ekkor már csak percei voltak hátra, először a szörnyű ízre kezdett panaszkodni, majd pillanatokkal később már annyira égette belülről a szer, hogy üvöltött fájdalmában:

„Nagyon nagy bajban vagyok, komolyan haldoklom, halott ember vagyok!” – kiabálta.

A nyomozást vezető Ian Simmons felügyelő szerint az üvegben kb. 34 ezer angol font (közel 12 millió forint) értékű drog volt, az áldozat pedig igen jelentős mennyiséget fogyasztott el belőle. Mint mondta, egészen egyedülálló és elképesztő esettel van dolga.

William Morris halottkém szerint is szörnyűséges az ügy. Gondatlan emberölés miatt kell a nyomozást elindítani, de mivel kiderült, hogy sem az áldozatot, sem a családját semmilyen módon nem lehet kapcsolatba hozni a droggal, aligha lehet kideríteni, hogy ki és kinek küldte a palackot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik