Élet-Stílus

Amfetaminos gyógyszert adott gyerekének

gyogyszerek(960x640)(2).jpg (gyógyszerek)
gyogyszerek(960x640)(2).jpg (gyógyszerek)

Kíváncsi volt, hogy mi fog történni hatéves fiával.

„Kipróbáltam ma valamit” – írta a 39 éves floridai nő a hatéves fia tanárjának küldött levélben, amelyben közölte az oktatóval, hogy „kísérletképpen” öt miligramm Adderallt, egy amfetaminszármazék tartalmazó, és világ nagy részén emiatt nem is kapható vényköteles gyógyszert adott titokban gyermekének, hogy lássa, van-e valamilyen hatása. Heather McAuliffe leírta, hogy gyereke erről nem tudott semmit, mert a gyógyszert összetörve rejtette a kisfiú joghurtjába. Majd arra kérte a tanárt, hogy jelezze neki, lát-e bármiféle változást gyermekén – írta a Sun Sentinel.

A tanár azonban inkább a helyi hatóságokat értesítette, mert az anyukánál másnap a rendőrség emberei jelentek meg, akiknek a nő elmondta, hogy „segíteni próbált fián”, amikor Adderallt adott neki. A nőt letartóztatták, és gyermekbántalmazás vádjával indítottak ellene eljárást. A Sun-Sentinel cikkéből az nem derült ki, hogy a kisfiúnak milyen egészségügyi problémái voltak, amit anyja az erős stimulánssal akart meggyógyítani.

Az Adderall az Egyesült Államokban receptköteles készítmény, figyelemhiányos hiperaktivitás és narkolepszia kezelésére alkalmazzák, de elterjedt használata egészséges emberek körében, akik kábítószerként, stimulánsként használják, és rendszeres használata súlyos függőséget alakíthat ki. Az Adderall kedvelt az egyetemisták körében, akik az éjszakába nyúló hosszú tanulásokhoz használják, stimulánsként, valamint fogyasztószerként, a speedhez hasonló hatása miatt. Magyarországon az Adderallt nem lehet kapni, helyette a Ritalin nevű szer használatos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik