Közélet

Aligátort találtak a reptéri mozgólépcső alatt

A hüllőt egy utas pillantotta meg a világ egyik legnagyobb repülőtéren.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a fiatal, mindössze hároméves aligátor pontosan hogyan is került a chicagói O’Hara nemzetközi repülőtér hármas termináljára, ahol az egyik mozgólépcső alatt találták meg a „nagyon letargikus” állapotban lévő hüllőt – közölte a CBS Chicago. Az aligátort egy elmélet szerint egy utas engedhette szabadon, miután rájött, hogy nem viheti fel magával a repülőgépre.

A világ egyik legforgalmasabb repülőterén kószált az elveszett aligátor
Fotó: CBS Chicago

Az állatra egy utas lett figyelmes, aki egy biztonsági őrt riasztott, aki pedig a rendőrséget, ahol elsőre nem is akarták elhinni, hogy komoly esetről van szó, és nem szórakoznak velük a segélyhívással. Az aligátort végül reptéri munkások fogták be egy seprű és egy lapát segítségével, majd végül egy Chicagói Herpetológiai Társaság oltalma alá került – írta a Chicago Tribune.

Az Allie névre keresztelt aligátor a szakértők elmondása szerint korához képes igen kicsi volt, csak hatvan centiméteres, és az első vizsgálatok alapján igencsak alultáplált volt. Ennek ellenére a Herpetológi Társaság egyik szakértője szerint a szerencsének is köszönhető, hogy senki sem sérült meg, mert bár az állat még kicsinek számít, komoly sérüléseket tudott volna okozni, különösen gyerekeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik