Élet-Stílus

Akupunktúrával gyógyul egy aligátor

Akupunktúrás kezelés alligátornak (Akupunktúrás kezelés alligátornak)
Akupunktúrás kezelés alligátornak (Akupunktúrás kezelés alligátornak)

A kezelés bevált, a hüllő sokkal jobban van.

A Brazíliában élő Binót, az aligátort hátfájás és gerincferdülés gyötörte, nem tudta mozgatni hátsó lábait és farkát sem. Az albínó aligátor 2007 óta a Sao Pauló-i akvárium lakója. Az állatorvosok szerint Bino már betegen született nyolc évvel ezelőtt és semmi sem enyhítette fájdalmait. A szakemberek ezért 2011 elején úgy döntöttek, megpróbálkoznak az akupunktúrával, hátha az segít az állaton – mint ahogy az az akvárium más lakóinál is történt.

Fotó: MTI/AP/Ana Pereira

A kezelés eredményesnek bizonyult, a heti 30 perces terápia tehát folytatódik – mondta Rafael Gutierrez biológus. Bino újra tudja mozgatni hátsó lábait, csakúgy mint a farkát.

Az akupunktúra alkalmazása egyre népszerűbb az állatoknál – mutattak rá a Sao Pauló-i intézmény szakemberei, akik szerint a tűkkel folytatott kezelés elsősorban házi kedvenceknél, a macskáknál, a kutyáknál, illetve a lovaknál sikeres.

Bino esetében azonban óvintézkedésre van szükség: ragasztószalaggal összezárják az állat száját. A kezelés elején az aligátor általában rakoncátlankodik egy kicsit, de aztán lenyugszik, és tűri, hogy egy tucat tűt szúrjanak belé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik