Közélet

Hősi halottá nyilvánították a Rám-szakadékba zuhant tűzoltót

gyertyagyújtás (gyertyagyújtás)
gyertyagyújtás (gyertyagyújtás)

Kövecs Gergő mindössze 32 éves volt.

A belügyminiszter az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, Bakondi Gyögy javaslatára hősi halottá nyilvánította az életmentés közben elhunyt tűzoltót, Kövecs Gergőt – közölte vasárnap a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Pintér Sándor mindemellett „a szolgálatteljesítés során tanúsított kimagasló bátorsága, kiemelkedő helytállása elismeréseként” a főtörzsőrmestert posztumusz tűzoltó hadnaggyá léptette elő.

Kövecs Gergő 1981. április 2-án született Esztergomban. Sorkatonai idejét polgári szolgálatot vállalva az Esztergomi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon töltötte, majd a tűzoltó szakmát élethivatásként választva hivatásos állományba került, 2004. november 3-án beosztott tűzoltónak nevezték ki. Csaknem egy évtizedes tűzoltói szolgálata alatt nemcsak kiemelt események felszámolásában vett részt tudása legjavát nyújtva, hanem ismereteit társainak is átadta, akiknek 2006-tól elsősegély-nyújtási ismereteket is oktatott. Szakmai tapasztalatait megmutatta 2011-ben, a megyei tűzoltó szakmai versenyen is, ahol első helyezést ért el. A rászorulók segítését életcéljának tekintette, azt nemcsak tűzoltóként végezte, hanem szabadidejében mentőápolóként is – olvasható a szervezet tájékoztatásában.


Fotó: MTI / Lakatos Péter

Mint ismert, a tűzoltókat pénteken riasztották a Rám-szakadékhoz, miután egy turistacsoport egyik tagja leesett egy szikláról. A főtörzsőrmestert mentés közben érte baleset, megcsúszott és a mélybe zuhant. Elvesztette az eszméletét, nem adott többé életjelet magáról. Próbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni. Szombaton, gyertyagyújtással emlékeztek rá Esztergomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik