Közélet

Meghalt egy tűzoltó a Rám-szakadéknál

ram-szakadek-tanosveny(1)(960x640).jpg (pilisi parkerdő zrt, dömös, rám-szakadék, tanösvény, )
ram-szakadek-tanosveny(1)(960x640).jpg (pilisi parkerdő zrt, dömös, rám-szakadék, tanösvény, )

Éppen próbált valakit felhozni a mélyből.

Azután riasztottak tűzoltókat a Rám-szakadékhoz, hogy valaki leesett egy szikláról. Egyikük azonban mentés közben a mélybe zuhant, miközben leereszkedett a sérültért – tudta meg a Hír24. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Kerestük az Országos Katasztrófavédelmi Főgazgatóságot, ahol megerősítették értesüléseinket. Hajdú Márton, helyettes szóvivő akkor azt mondta, a tragédia körülményei egyelőre nem ismertek, a vizsgálat tart.

Nem sokkal később a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményben tudatta, az áldozat az esztergomi hivatásos tűzoltóparancsnokság beosztottja volt.

Egy kirándulócsoport egyik tagja zuhant a szakadékba, az ő mentéséhez hívták a katasztrófavédelem embereit. A helyszínt kocsival lehetetlen volt megközelíteni, ezért a tűzoltók gyalog indultak el, hogy segítsenek a bajba jutott turistán. Mentés közben azonban a főtörzsőrmester megcsúszott és a szakadékba esett. Elvesztette az eszméletét, nem adott életjeleket. Próbálták újraéleszteni, de hiába, már nem tudták megmenteni.

A balesetet szenvedett turistát késő este kimentették, és kórházba szállították – tájékoztatott pénteken éjjel az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik