Közélet

Veszélyek és hömpölygő tömeg az utakon

forgalomirányítás  (forgalomirányítás, rendőrség, új köztemető, )
forgalomirányítás  (forgalomirányítás, rendőrség, új köztemető, )

A következő napokban útra kel az egész ország, ezért a rendőrség óvatosságra int.

Vannak, akik mindössze a közeli temetőbe gyalogolnak ki, ám a  legtöbben  kocsiba ülnek, és akár az ország legtávolabbi csücskébe is elmennek azért, hogy megemlékezzenek szeretteikről. A rendőrség szerint ezen a hosszú hétvégén az átlagnál nagyobb veszély leselkedik a közlekedőkre.

police.hu

A lassú is lehet végzetes

A közúti forgalom sűrűsége a többszörösére nő, és a veszély még tovább fokozódik, ha az ilyenkor sokfelé jellemző döcögős tempó miatt a sofőrök elvesztik a türelmüket. A rendőrség arra kér, kerüljük a meggondolatlan és felelőtlen kockázatvállalást, ugyanis ezekből könnyedén lehetnek koccanások vagy akár súlyos, végzetes balesetek. Hangsúlyozzák: a tragédia már alacsony sebesség mellett is megtörténhet.

Rendőrdömping

Tekintettel az utakon várható zsúfoltságra, október 30-tól november 4-ig lényegesen több rendőrre kell számítani a közutakon – autópályákon, autóutakon, főútvonalakon és lakott területen belül egyaránt – és persze a temetők környékén is. Többfelé egyenruhások irányítják majd a forgalmat, ugyanakkor igyekeznek kiszúrni a szabályszegőket is. A rendőrök munkáját polgárőrök segítik majd.

police.hu

Csak ne megszokásból

Ezekben a napokban a rendőrség számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, illetve esetenként forgalomkorlátozást rendel el. Ezért arra kérik az autósokat, hogy ne „megszokásból” közlekedjenek, figyeljék a közúti jelzéseket, és ha tehetik, a híradásokból és az internetes honlapok segítségével már indulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról. Mindemellett különösen figyeljünk oda a gyalogosokra, hiszen ők a legvédtelenebbek.

Már javában tart a Lavina

Ne feledjük, a rendőrök már október vége óta akcióznak az utakon, a „Lavina” legfőbb elemeként az egyenruhások láncszerű sebességméréseket végeznek a legforgalmasabb utakon,  beleértve a gyorsforgalmi úthálózatot is. Teszik mindezt egészen december közepéig.


police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik