Közélet

Több tonna vízipipadohánnyal buktak le

A négy férfi Olaszországból szerezte be az alapanyagot, és egy Budakeszin bérelt telephelyen gyártotta és csomagolta a jövedéki terméket. A társaság tagjait letartóztatták.

A NAV Bűnügyi Főigazgatóságának nyomozói október 28-án 2400 kilogramm, a kiskereskedelem számára előkészített és 2000 kilogramm, még be nem csomagolt vízipipadohányt foglaltak le berendezésekkel és alapanyagokkal együtt a Pest megyei városban.

Ugyanezen a napon egy biatorbágyi bérelt raktárban további 3840 kilogramm, szintén Budakeszin előállított vízipipadohányt találtak. A négy férfi itt gyártotta és csomagolta a dohányt. A dohány előállításához szükséges alapanyagokat (dohányvágatokat, melaszt), technikai eszközöket, berendezéseket pedig Olaszországból szerezték be.

Noha dohánygyártmányt előállítani, dohányüzemet működtetni csak adóraktári engedéllyel lehet, a gyanúsítottak nem kértek ilyen engedélyt, vagyis bűncselekményt követtek el – mondta a szóvivő.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája szerdán elrendelte az érintettek előzetes letartóztatását. A négy férfi ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás – közölte Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik