Közélet

Kalauz molesztált egy 14 éves lányt a vonaton

kalauz(960x640)(1).jpg (MTI)
kalauz(960x640)(1).jpg (MTI)

Valószínűleg nem ő volt a férfi egyetlen áldozata. Hogy ki a rejtélyes vasutas, még nem tudják.

Erőszakos kalauzzal volt kellemetlen élménye egy tinilánynak még június elején. A Heves Megyei Főügyészség közleménye szerint június 6-án délután a Szihalom és Füzesabony között haladó vonaton molesztált a kalauz egy 14 éves lányt. Útközben ölelgette, majd Füzesabonyban nem engedte leszállni. Áldozata hiába tiltakozott, felemelte a kezeit, az ablakhoz nyomta, és erősködött, hogy csókolja meg. A lány akkor menekült el, mikor a férfi lehunyta a szemét a csókhoz.

A fiatal utas végül ugyanezen az útvonalon indult vissza Szigethalomra, még aznap,  17 óra körül. A szerelvényen ekkor is a feljelentett férfi volt a jegykezelő: mellé ült, átölelte, ismét csókot kért tőle, majd a lány lábai közé nyúlt, és megfogta nemi szervét. Az egyik utas lépett közbe. A férfi elzavarta a vasutast.

Az ügyben aljas indokból, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt folyik a nyomozás, fokozott ügyészi felügyelet mellett. A jelenlegi adatok szerint fennáll a szemérem elleni erőszak bűntette, továbbá tettleges becsületsértés gyanúja is.

A rendőrség és a Füzesabonyi Járási Ügyészség esetleges további sértettek jelentkezését várja, mert „a még ismeretlen jegyvizsgáló” valószínűleg más lányokkal is kikezdett.

A molesztáló vasutas kiléte remélhetőleg nem marad sokáig rejtély, a 14 éves lány ugyanis személyleírást adott róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik