bíróság (bíróság, ítélet)
Közélet

Felmentették az operatőrrel dulakodó férfit

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn kihirdetett ítéletével bizonyítottság hiányában felmentette azt a férfit, aki a Jobbik október 23-ai budapesti rendezvényén dulakodott egy televíziós operatőrrel, és ezért garázdasággal vádolták meg – közölte a Fővárosi Törvényszék a honlapján.

Mint írták, a vádlott a Jobbik Magyarországért Mozgalom nyilvános ünnepi rendezvényének befejezését követően odalépett az élő adásban bejelentkező al-Dzsazíra televízió horvát stábjához, és több alkalommal a kamera látókörébe behajolva azt kiabálta: “Vesszen Trianon!”; “Pozsony a magyaroké!”. Ezt követően a kezében lévő, közepén emberfejet ábrázoló árpádsávos matricát a riporter mellé hajolva bemutatta a kamerába.


1:08-nál kezdődik az incidens

Az operatőr többször kérte a vádlottat, hogy hagyja abba az élő adás megzavarását, mivel azonban kérésének a férfi nem tett eleget, az operatőr a ruhájánál fogva próbálta meg kihúzni a kamera látószögéből. A férfi az operatőr kezét lesöpörte magáról és ugyanezzel a mozdulattal ellökte magától – olvasható a közleményben.

A bíróság a rendelkezésre álló, de egymásnak ellentmondó bizonyítékok miatt nem tudta kétséget kizáró bizonyossággal megállapítani, hogy a vádlott magatartása támadó jellegű volt. Az indoklás szerint továbbá az élő adásról szóló internetes felvétel alapján azt sem lehetett bizonyítani, hogy a cselekményt nyilvános rendezvényen követték el.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész bűnösség megállapítása miatt fellebbezéssel élt. Egyúttal indítványozta végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését.

Ajánlott videó