Közélet

Megremegett a rendőr ujja a ravaszon

texas police (rendőrautó, texas, usa)
texas police (rendőrautó, texas, usa)

Azt állítja önvédelemből lőtt, de egy videofelvétel cáfolja.

Életveszélyes állapotban fekszik a kórházban már közel egy hete a depressziós, paranoid skizofréniában, és bipoláris rendellenességben szenvedő Bobby Gerald Bennett. Egy rendőr négyszer lőtt rá, miután saját édesanyja hívta a hatóságokat, az 53 éves férfi zavart viselkedése miatt – számolt be az esetről a WFAA hírcsatorna.

Az idős anya a fiát féltette, s ezért értesítette a rendőrséget, hogy a mentális betegségekben szenvedő Bobby egy méretes késsel hadonászik a házuk előtt. A segélyhívó diszpécserének pontosan beszámolt fia állapotáról, s azt az ígéretet kapta, hogy speciálisan kiképzett, a hasonló helyzetekre felkészült járőrt küldenek.

Kiérkezése után alig néhány másodperccel, az egyik rendőr négyszer lőtt rá a zavart férfira, akit a mentők életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, és vádat emeltek ellene hivatalos személyi elleni erőszak kísérlete miatt. Anyja összetört a történtek hatására: „Ha tudtam volna, hogy ilyesmi megtörténhet soha sem hívtam volna rendőrt” – nyilatkozta.

A fegyverét négyszer elsütő Cardan Spencer a következőket írta jelentésébe: a zavart Benett maga mondta, hogy azt akarja, a rendőrök lőjék le, a határozott parancsoknak nem engedelmeskedett, fegyverét nem dobta le, a késsel fenyegetőzve a rendőrök felé indult.

Az szomszéd biztonsági kamerája azonban teljesen más képet ad az ügyről: a felvételen tisztán látszik, hogy Bennett a rendőrök első szavára megmerevedik, nem mozdul, a fegyvert tartó Spencer az, aki feléje indul, majd lőni kezd. A videón látszik az is, hogy a szomszéd, az ajtóból végignézte a történteket. Ő azt mondja, abban sem biztos, hogy még Bennettnél volt a kése amikor a rendőrök megérkeztek. Az biztos, hogy előtte a földön látta, de nem tudja felvette-e Bennett az után, ez a részlet a videón sem látszik tisztán.

David Brown dallasi rendőrfőnök közölte a sajtóval, ki fogják vizsgálni a Bennett ellen felhozott vád megalapozottságát, és azt is, hogy Cardan Spencer jogosan használta-e a fegyverét. A rendőr az lezárásáig nem áll szolgálatba.

Nézze meg ön is a biztonsági kamera felvételét a WFAA Tv riportjában!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik