Közélet

Elvetélt magzattal a szatyrukban ment boltba két tinilány

A 17 éves lányokat lopás miatt állították meg a fehérneműboltban, ekkor fedezte fel egy biztonsági őr a halott magzatot.

A két tinédzsert csütörtök kora délután tartóztatták fel a New Yorkban lévő boltban a biztonsági őrök, miután rajtakapták őket, ahogy ruhákat loptak a fogasokról – jelentette a helyi sajtó. Az őrök azonnal kihívták a rendőrséget, de a rutinnak számító bolti lopási ügy nem sokkal később szörnyű fordulatot vett, miután az egyik őr furcsa szagra lett figyelmes, és átkutatta a lányoknál lévő bevásárlószatyrot. Abban ugyanis egy nagyjából hat hónapos magzat holttestét találták meg.

A New York Daily News információja szerint a testet a szatyor alján találták meg, egy fekete műanyag zsákba csavarva, amin a boltból lopott ruhák feküdtek. Az egyik lány, a 17 éves Tiana Rodriguez a rendőröknek bevallotta, hogy a magzat az övé. Állítása szerint szerdán elvetélt és nem tudta, hogy mit csináljon a magzattal.

Az NBC New York információi szerint a testen nem voltak sérülésnyomok. A magzatot halottkémek vizsgálják, hogy megállapítsák, halva született-e, és mi okozta a halálát. Az eredményeket a CBS New York cikke szerint pénteken hozzák nyilvánosságra.

Rodriguezt a boltból egy kórházba szállították, míg a vele együtt bolti lopáson kapott, szintén 17 éves Francis Estevest őrizetbe vették, és egy rendőrőrsre szállították. A tinédzserek ellen bolti lopás vádjával indítottak eljárást, de Rodriguez ellen egyelőre semmi vádat nem emeltek a halott magzattal kapcsolatban.

Tiana Rodriguez – halott hatohónapos magzatával a szatyorban ment lopni a fehérneműboltba
Fotó: Facebook

Rodriguez barátait és szomszédjai a helyi sajtónak elmondták, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy a kissé duci lány terhes volt. A 17 éves lánynak egyébként már van egy kétéves gyermeke, és anyjával él együtt Brooklynban.

Hat hónapos vetélés?

A 17 éves lányanya esete épp a vetélési határon van: ha a magzat 0-24 hetesen pusztul el, beszélünk vetélésről, utána már szülésnek számít, halva születés esetén is. Kérdés, a kislánynak meg kellett-e szülnie elhunyt babáját, és akkor vajon hogy tudott másnap fehérneműboltba menni…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik