Közélet

Tévedésből lőtték agyon a 80 éves férfit a rendőrök

Kábítószer szagot éreztek, de megcsaltak őket a szimatuk.

Ötvenmillió dolláros kártérítésre perli a rendőrséget Tonya Pate, annak a 80 éves férfinek az özvegye, akit a kommandósok egy téves rajtaütés során lőttek agyon saját otthonában, Los Angelesben – írja a The Daily Caller.

Eugene Mallory már ágyban volt, amikor a rendőrök rátörték az ajtót. Az egyenruhások alapos gyanúval érkeztek: két járőr korábban gyanús szagokat érzett kiáramlani a házból, úgy vélték valaki metamphetamint főz éppen odabent.

Az agyonlőtt Eugene Mallory (forrás: KTLA 5)

Miután behatoltak a házba, a rendőrök hat lövéssel végeztek a férfival, azt állítják azért, mert az áldozat fegyvert fogott rájuk. Az özvegy szerint ez lehetetlen: a tragikus éjszakán, Eugene szemüvege, amely nélkül szinte semmit sem látott, mindvégig az ágy melletti éjjeliszekrényen maradt, anélkül pedig biztosan nem foghatott fegyvert. Eugene Mallory büntetlen előéletű volt, neve soha nem merült fel korábban bűncselekmények kapcsán.

A rajtaütés végül felemás eredménnyel zárult. Meth-et és droglabort ugyan nem találtak a hatóságok, de egy kis marihuánára azért sikerült rábukkanniuk, az özvegy fiának szobájában. Steve Whitmore, a Los Angeles Megyei Sheriff Hivatalának szóvivője szerint, a talált kábítószer igazolja, hogy a rajtaütés jogos volt, és szerinte, ha van tanulsága az ügynek, akkor az, hogy soha ne emeljünk fegyvert egy hatósági személyre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik