vasaló (vasaló)
Közélet

Vasalóval kínozták halálra a vállalkozót

Áttüzesedett vasalóval kínoztak halálra egy ukrán vállalkozót vallatás közben a pénzét követelő rablók.

Ön szerint mit érdemelnek az elkövetők?

A közismert szevasztopoli építési vállalkozó lakásába éjjel behatoló álarcos betörők iszonyatos kínzásokkal vették rá a gúzsba kötött idős házaspárt az értékeik átadására. A rablók egy bekapcsolt vasalóval sütögették áldozataikat, egyre több és több pénzt követelve.

Még akkor sem álltak le, miután a vállalkozó megnevezte az összes helyet, ahol az ékszereket és a készpénzt tartották. Nem hitték el ugyanis, hogy egy ilyen menő üzletember mindössze 100 ezer hrivnyát (2,7 millió forintot) tart a házban. Végül megunták a további kutatást és kínzást, és a zsákmánnyal kereket oldottak, sorsukra hagyva elgyötört áldozataikat. A 65 éves férfi másnap a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A helyszínen talált nyomok alapján a rendőrség rövidesen azonosította, és elfogta az elkövetőket. A bíróság a minap 7-től 14 évig terjedő letöltendő börtönbüntetést szabott ki a többszörösen visszaeső rablógyilkosokra.

A hír számokban

Egy vasaló 220-230 fokig is felmelegíthető. Az ón olvadáspontja 232 fok – ekkora hő kínozta szerencsétleneket.

Gazdagok és szegények

Oroszországban a vadkapitalizmus a Szovjetunió felbomlása után soha nem látott mértékben bontakozott ki. Jelcin alatt az állam mindent eladott, kialakult a kiskirályok oligarchák Oroszországa. Aztán Putyin színrelépésével az állam visszavett számos elkótyavetyélt céget, az oligarchákat államközi oligarchák váltották fel. Kőgazdag milliárdosok és nincstelenek társadalma lett az orosz. A szegények és gazdagok közti különbség az egész világon Oroszországban az egyik legnagyobb: a nemzeti vagyon harmada 110 ember kezében van. A “felső tízezer” kifejezés tehát az orosz helyzetre “a felső 110”-ra módosítandó. Ugyanakkor tömegek élnek állati sorban, alkoholizmusban, a társadalom védőernyőjére nem számíthatva.

Ajánlott videó