Közélet

Felgyújtotta barátnőjét – kétméteres lángokkal égett

öngyújtó (gyújtó, )
öngyújtó (gyújtó, )

A 45 éves nő a lépcsőházban halt meg, miután kétméteres lángokkal égve kirohant lakásából.

„Úgy égett, mint egy fáklya” – mondta el a nő egyik szomszédja, aki egy pokróccal oltotta el a berlini ház lépcsőházában lángoló nőt. Akkor azonban már késő volt megmenteni a nő életét – írta a The Local német kiadása. Közben egy másik szomszéd riasztotta a tűzoltóságot, mert a nő lakása is égett. A házat kiürítették, és közben a nő 51 éves barátjának sikerült észrevétlenül elmenekülnie.

A férfi végül pár órával később feladta magát a rendőrségen, telefonon közölve, hogy megölte barátnőjét. A The Local cikke szerint a pár veszekedett, és a vita közben a férfi öngyújtófolyadékkal öntötte le a nőt, majd lángra lobbantotta.

Égési seb – a test is védekezik

Tudta, hogy ha valakit égési sérülés ér, a teste 1-2 óra után adrenalin segítségével képes blokkolni a fájdalmat? Mindazonáltal a felépülés sokáig fájdalmas és nehéz folyamat. A szervezet rengeteg folyadékot pumpál az égett részhez, melyeknek azonban a tesben kell maradniuk, különben a beteg tulajdonképpen a folyadékvesztés miatt hal meg (ezért kell gyorsan kórházba kerülnie az égés áldozatának). Ezt a gyulladásos folyamatot egy felnőtt esetében a test 25%-os megégése már kiváltja – ez 25 tenyérnyi megégett bőrfelületet jelent. 50 éves kor felett az égési sérülés nagyobb kockázatot jelent, kisebb esélyünk van a túlélésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik