Közélet

Osztrák vadász ütötte el és hagyta meghalni a kerékpárost Körmendnél

kormendi-cserbenhagyas(960x640).jpg (cserbenhagyás, )
kormendi-cserbenhagyas(960x640).jpg (cserbenhagyás, )

Az ütközés olyan erejű volt, hogy az áldozat testét méterekkel arrébb találták meg.

Egy osztrák férfit gyanúsítnak azzal, hogy halára gázolt egy kerékpárost vasárnap Körmendnél, majd megállás nélkül elhajtott –  közölte a Vas megyei település rendőrkapitánya szerdán szombathelyi sajtótájékoztatón.

Sorra megszegte a szabályokat

Szendrődi Barnabás elmondta, hogy a férfit Hegyháthodászon fogták el kedden. Kiderült, a cserbenhagyó – aki egyébként egy osztrák vadász – több közlekedési szabályt is áthágott. Egyebek mellett ott próbált előzni, ahol tábla tiltja, ráadásul sebességkorlátozás is érvényben van. Az ütközés olyan erejű volt, hogy áldozatát több méterrel odébb találták meg. A biciklis egyébként betartotta az előírásokat és láthatósági mellényt is viselt.

A rendőrség szerint rengeteg állampolgári segítséget kaptak, számos szemtanú jelentkezett a felhívásuk után.

A vadak nem járnak láthatósági mellényben

A terepjáró eleje egyébként súlyosan megrongálódott, lámpája összetört, a járműre is Hegyháthodászon akadtak rá,  a gázoló egy volt téeszmajor melléképületében próbálta elrejteni, a rendszámot is leszerelte róla.

A nyugat.hu azt írja, aneunkircheni sofőr ugyan közben elhagyta az országot, de visszatért, a rendőrök ekkor  ütöttek rajta. A nyomozóknak azt mondta: arra gondolt, hogy vaddisznót, vagy szarvast ütött el. (Szendrődi Barnabás, Körmend rendőrkapitánya némi éllel megjegyezte: vadászként főleg tudnia kellett volna, hogy az említett vadak nem járnak jólláthatósági mellényben és világítással.) Arra már nem tudott épeszű magyarázatot adni, miért nem állt meg, ha “vadbalesete” volt, miért nem nézte meg legalább a kocsija sérüléseit, illetve miért rejtette el a kocsiját

Olvasói sztorik