Közélet

Beszélni sem tudtak a mocsokban tartott gyerekek

A gyámhatóság munkatársai nem hittek a szemüknek.

A szülőket, a 66 éves Wayne Sperlinget és a 35 éves Lorinda Baileyt azonnal letartóztatták, mikor kiderült, hogy négy fiúgyermeküket enyhén szólva egészségtelen környezetben nevelték – a húgy és az ürülék szaga állítólag mindent áthatott a denveri otthonban.

A 2, 4, 5 és 6 éves fiúk olyan mértékben voltak alultápláltak, hogy a korkülönbség ellenére sem lehetett különbséget tenni köztük. Fizikális elhanyagoltságuknál pedig csak mentális állapotuk volt ijesztőbb – még a legidősebb gyermek sem tudott emberi nyelven kommunikálni.

A horrorisztikus állapotokra azután derült fény, hogy a legkisebbet az anyja elvitte egy gyerekorvoshoz, aki azért riasztotta a gyámhatóságot, mert a gyermek láthatóan mosdatlan volt és bűzlött a cigarettafüsttől.

A kiérkező rendőrök a szagot rothadó állattetemekéhez tudták csak hasonlítani: a gyerekek ágya alatt centiméteres vastagságban állt a macskaszar, a fapadló pedig húgytól volt nedves. Az egészet pedig élő és halott legyek serege borította. Az apa elmondása szerint a macskák sajnos még nem szobatiszták, de a gyerekekkel (annak ellenére, hogy ők sem voltak szobatiszták) nincs gond, hiszen tudnak kommunikálni, csak épp a család saját, morgásokon alapuló nyelvén.

A szülők tárgyalása ma kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik