Közélet

Meglepetések a budapesti bűntérképen

Budapest bűntérképén a legforgalmasabb terek a legfertőzöttebbek, de a VIII. kerületi gócpontok mellett olyan külsőbb kerületi helyszínek is felkerültek, amelyekre nem is gondolnánk – írja az Origo.

A legfertőzöttebb helyek a belvárosban található forgalmas terek: a Blaha Lujza tér, ahol 12 bűncselekmény is történt az elmúlt évben, vagy a Móricz Zsigmond körtér, ahol 14. A VIII. kerület körúton kívüli része szintén a fertőzöttebb területekhez tartozik, a Kálvária téren, a Teleki László téren, vagy Népszínház utcában is sok a bűncselekmény.

A Belvároson hol itt, hol ott bukkan fel egy-egy bűncselekmény a térképen. Itt kevesebbszer fordulnak elő egy-egy helyszínre koncentrálódó bűncselekmények, de azért itt is lehet találni gócpontokat, néhol egész meglepő helyeken.

Az Origo részletes cikkéből kiderül, hogy az ismert bűnügyi gócpontok mellett egy szép önkormányzati épület környéke, egy csinos lakótelep és egy békés tér is veszélyes lehet a különböző kerületekben, mint például a XV. kerületi Páskomliget út-Zsókavár út, a IV. kerületi Károlyi István utca-Bercsényi utca vagy a IV. kerületi Óceánárok út.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik