Delta légitársaság (delta, légitársaság, )
Közélet

Észrevétlen felszökött egy kilencéves egy repülőre

A fiúnak sikerült átjutnia a biztonsági ellenőrzésen, és jegy nélkül tudott felszállni egy Las Vegasba tartó gépre.

Az amerikai repülőterek biztonságáért felelős ügynökség, a TSA sietett leszögezni a csütörtöki eset után, hogy a kilencéves gyerek átesett a biztonsági ellenőrzésen, és „nem jelentett fenyegetést a gépre” – jelentette vasárnap az NBC News. Az egyedül lévő kisgyereknek azonban különösebb gond nélkül sikerült feljutnia a Delta légitársaság Las Vegasba tartó járatára a minneapolisi nemzetközi repülőtéren, úgy, hogy nem volt jegye és beszállókártyája.

Az NBC információ szerint a gyerek azt mondta a légi utaskísérőknek, hogy szülei a gép hátuljában ülnek, de az utazás közben a legénységnek gyanússá vált a fiú, aki nem volt rajta az egyedül utazó gyerekek listáján. A fiút a rendőrség és a gyermekvédelem emberei várták leszálláskor. Mint később kiderült, a gyerek anyja azt hitte, hogy fia egy barátja lakásán van.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.