Közélet

Templom előtt forgattak pornót a punkok (18+)

A keresztény fundamentalisták meleg-ellenességért álltak bosszút.

„Nevetségesen laza punk-rockerek Kaliforniából, az első banda, amelyik pornó weblapot indított” – jellemzi magát a Facebook-on a Get Shot nevű zenekar. J.P. Hunter – énekes, Laura Lush – basszusgitáros, Andrew Beavers – gitáros és Casey Sleaze – dobos egy kansasi koncertről tartottak hazafelé, amikor feltűnt nekik egy méretes kiírás: „A köcsögök házassága dönti romlásba a nemzetet”. A radikális, fundamentalista közösségéről elhíresült Westboro Baptista Templom előtt álltak, Topeka városában. A közösség többek között arról híres, hogy saját tagjain kívül minden embert gyűlöl, csak az iskolai lövöldözőket és a tömeggyilkosokat dicsőítik, amiért pokolra küldik az istentelen pogányokat.

A punkok az egyház sarkos dogmáin felháborodva bosszút esküdtek. Tegnap sajtóközleményben jelentették be, hogy a nemes revans, nem más, mint a zenekar weblapján megtekinthető klip, melyen a basszusgitáros anyaszült meztelenül maszturbál a homofóbok templomának bejáratánál. „Mint biszexuális nő, és mint egy nevetséges punk zenekar basszusgitárosa, egyszerűen szét akartam tenni a lábaimat és viszályt szítani” – írja Laura Lush a sajtóközleményben.

forrás: Facebook

A felvétel linkjét a banda twitteren továbbították a közösség egyik alapító-szószólójának Shirley Phelps-Ropernek, majd további üzenetekkel is igyekeztek, valamilyen választ kiprovokálni a vezetőkből, de eddig nem érkezett hivatalos reakció.

Az akció marketing szempontból teljesen sikeresnek bizonyult: a nemzetközi onlinesajtót bejárt történet nyomán a zenekar honlapja többször összeomlott, mert a szerver nem bírta el a bosszú-videó iránt érdeklődők rohamát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik