Közélet

Négy évig volt a kutyája egy fához kötözve

Az eb nagyon rossz állapotban volt, amikor kimentették a gazdájától. Éhezett, legyek borították és bántalmazva volt.

Amikor a Toby nevű kutyát elhozták az ohiói Middletownban lévő ház kertjéből, az őt kezelő állatorvos elmondása szerint a kutyát élve ették az őt ellepő legyek. Amikor pedig megfürdették, vér csorgott le róla – jelentette a WCPO. A helyi rendőrség közlése szerint az állat négy éven át volt kikötözve egy fához a kertben, és alig kapott enni és inni.

A szomszédban élő emberek látták, hogy milyen állapotban volt az eb, de elhitték, amit a kutya gazdája, Jeremy Shane Temple állított, hogy az állat csak beteg, és nem azért van olyan rossz állapotban, mert kínozzák. Temple-t a rendőrség letartóztatta, és állatkínzás vádjával indítottak eljárást ellene. Amikor őrizetbe vették, a rendőrök elmondása szerint a férfi csak annyit válaszolt az eb állapotát firtató kérdésekre, hogy „a kutya nem ember”.

Temple-nek október 14-én kell megjelennie a bíróság előtt, hogy feleljen a tetteiért.

Szemet szemért – ahogy a radikális állatvédők látják

Az állatok jogaiért (és olvasatukban az állatvédelmi törvény nem elég erélyes használata miatt) akár illegális eszközökkel is harcoló aktivisták időnként adnak csak hírt magukról, de az akkor (konkrétan) üt: 2009-ben két személy is állatvédők támadása után halt meg, idén pedig a rendőrségi tiltás ellenére tüzes vassal billogozták meg magukat, tiltakozásképpen a hasonló, mezőgazdasági gyakorlat ellen. Módszereik közös nevezője, hogy az állatokra mért szenvedéseket az emberekre viszik át, hol az elkövetőkre, hol magukon demonstrálva.

E logika szerint tehát a hírben szereplő “gazdi” négyéves láncra veretést kéne elszenvedjen, hogy meglakoljon a bűneiért – vajon megérdemelné?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik