Közélet

Druidák segítik a közúti balesetek elleni védekezést Ausztriában

Hamarosan az ország összes autóútja mellett felbukkanhatnak a barna csuhás alakok

A közeljövőben, ha Ausztriában autózik, ne lepődjön meg, ha barna csuhát és csuklyát viselő alakokat lát mágikus rituálékat végezni az út mellett. Salzburg mellett ugyanis annyira eredményes volt Ilmar Tessmann druida balesetvédelmi ténykedése, hogy a hatóságok fontolgatják: az ország valamennyi problémás útszakaszára hasonló megoldást keresnek – írja a Metro brit kiadása.

A modern druidát, mint utolsó lehetőséget kereste fel az osztrák autópályákat üzemeltető cég az ASFiNAG, hátha ő meg tudja mondani, miért történik számos halálos kimenetelű baleset egy viszonylag rövid és egyenes útszakaszon, nem messze Salzburgtól. A helyszínen Tessmann megállapította, hogy a balesetek azért következtek be, mert egy közeli mobiltelefon-torony megzavarta a környéken a föld természetes energiaáramlását. Az elszabadult energiák megzabolázásáért kvarcoszlopokat állított fel az útszakasz mellett, majd mágnesekkel bélelt műanyag lapokat ásott el a környéken. Az eredmény: a beavatkozásig átlagban évi hat halálos baleset történt, azóta két év alatt egy sem.

A tudósokat azonban nem győzik meg a számok. „A természettudományoknak bizonyítékra van szükségük. Ezek az energiavonalak, illetve az áramlásaik nem mérhetőek, így a tudomány számára nem is léteznek” – fejtette ki álláspontját dr. Georg Walach, a Leoben Egyetem geofizikusa.

„Ha tudományos magyarázatra várnak, azzal nem tudok szolgálni, de tudom, hogy a dolog működik. A kritikusaim nem velem, hanem az eredményeimmel vitatkoznak” – válaszolta a druida.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik