Belföld

Gyilkos hétvége: kilencen haltak meg balesetben

Péntek-szombat: kilenc emberi életet követeltek a közlekedési balesetek. Hárman Győr megyében haltak meg, szintén hárman Jász megyében vesztették életüket. Másutt gyalogos gázoltak. Fotók!

Győr megyében tragikus eset történt az M15-ös autóúton: egy kamion és egy személyautó ütközött. A személyautóban utazó, 40 év körüli férfi és nő, illetve egy 15 éves fiú életét vesztette. A negyedik utas, egy 17 éves lányt a győri kórházba szállították. A cseh kamion vezetője könnyebben sérült.

Halál a sportautóban

Sajnos ezzel a katasztrófával még nem ért véget a sorozat. Veszprém megyében, Ajka-Bakonygyepesnél a 8-as főúton tartálykocsiba rohant egy sportautó, utasa, egy nő életét vesztette, vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A tartálykocsiból átfejtik a rakományt, ezért az érintett útszakaszon várhatóan este hatig útzár lesz érvényben. A tartálykocsi rakománya ugyanis veszélyes anyagnak számít, így fokozott felügyeletet igényel.

Gyalogost gázoltak

Borsodban egy gyalogost gázoltak el a 26-os főúton. Az eset szombat hajnalban történt a Vadna és Dubicsány közötti kivilágítatlan útszakaszon. Az 55 éves áldozat egy irányba haladt a közeledő autóval; a belsetet nem élte túl, a helyszínen életét vesztette.

Kamionnal frontálisan

Az 53-as főúton is történt egy baleset. Szombaton, valamivel fél kilenc előtt egy Solt irányából Akasztó felé tartó személyautó vezetője elrántotta járműve kormányát az előtte fékező kocsisor láttán, és áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A szemközti sávban frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő szerb kamionnal. Az autóban ülők egyike, egy férfi a helyszínen meghalt, két másik utas: egy 41 és egy 63 éves nő súlyosan megsérült, míg a 20 éves dunaújvárosi sofőrt mentőhelikopter vitte  életveszélyes sérülésekkel a kecskeméti megyei kórházba. Valamennyiüket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül.

Fának csapódtak

Szörnyű, de még így sincs vége a sorozatnak! Kuncsorba közelében három áldozatot követelt egy eset: a 4207-es számú úton fának csapódott egy személyautó, majd egy fát kitörve az árokba csapódott. A járműben négyen utaztak, közülük csak egy utas élte túl a balesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik