Közélet

Nem az elfogott kamasz verte meg a biciklis fiút

okol(960x640)(5).jpg (ököl, harag, düh, )
okol(960x640)(5).jpg (ököl, harag, düh, )

A fiú folyamatosan tagadott, ellenőrizték az alibijét, ekkor derült ki: kizárt, hogy ő legyen a támadó.

Mégsem az a fiú verte meg a 13 éves biciklis fiút múlt szombaton a XVII. kerületben, akit szerda délután elfogtak a rendőrök nem messze a támadás helyszínétől – értesült a Hír24. Úgy tudjuk, kihallgatása hosszú órákon át tartott, ám a 17 éves kamasz kitartóan tagadott. Azt mondta, a kérdéses időben egy budapesti bevásárlóközpontban volt. És így is történt, a tinit számos biztonsági kamera rögzítette.

A Hír24 érdeklődésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte, “a 13 éves fiú szeptember 28-ai XVII. kerületben történt bántalmazása miatt indult ügyben az ügyészség megvizsgálta a nyomozó hatóságon gyanúsítottként kihallgatott és őrizetbe vett fiatalkorú vallomását és a védekezésének azonnali ellenőrzésére utasította a nyomozó hatóságot; ennek során pedig kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy a védekezése mindenben helytálló, a bűncselekményt nem ő követte el”. Ezért utasítást adtak, hogy a fiatalt engedjék ki az őrizetből.

A fiú képét egyébként az elfogás előtti délutánon, kedden tették közzé a rendőrség oldalán a fiú nevével együtt.

Mint ismert, a 13 éves Ricsit egy négyfős biciklis banda támadta meg – pontosabban az egyik bántalmazta, a többi nézte és kitartóan szurkolt. A fiú csigolyái súlyosan megsérültek, gyógyulása hosszú hetekbe telik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik