Közélet

Nyomoznak a drogozással vádolt fideszes ügyében

lazáry viktor vizelet tesztje (lazáry viktor, vizelet teszt)
lazáry viktor vizelet tesztje (lazáry viktor, vizelet teszt)

Czeglédy Csaba szombathelyi MSZP-s képviselő tett feljelentést, miután nyilvánosságra hozott egy felvételt, melyen szerinte Lazáry Viktor, a város alpolgármestere kokainozik.

A nyugat.hu megkérdezte a Vas megyei Rendőr-főkapitányságtól, hogy a Czeglédy Csaba MSZP-s városi képviselő által a múlt héten kábítószerrel való visszaélés gyanújával tett feljelentést befogadta-e a rendőrség. A rendőrség válaszában közölte, hogy az ügyben nyomozást rendeltek el.

A drogvádat múlt hét elején dobta be Czeglédy Csaba, a helyi MSZP-SZTKE-frakció vezetője, aki Szombathelyen egy sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az egyik szombathelyi fideszes városvezető drogfüggő, és erre bizonyítékai vannak. A közgyűlés csütörtöki ülésén nevezte meg Lazáry Viktort. A fideszes alpolgármester közleményben cáfolta a vádakat, és azt mondta, hogy feljelentést tesz kényszerítés bűntette és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt.

Lazáry pénteken nyilvános gyorstesztet végzett el a szombathelyi kórházban, ennek is negatív lett az eredménye. Ennek kapcsán Dr. Zacher Gábor toxikológus a Hír24 kérdésére elmondta: a gyorsteszt nem mindenható, épp ellenkezőleg, semmilyen hatóság előtt nem számít bizonyítéknak.

Olvasói sztorik