Közélet

Haladékot kért az ír gázoló

Tobin (ír gázoló, tobin, )
Tobin (ír gázoló, tobin, )

Elkezdi-e Magyarországon hároméves fogházbüntetését - továbbra is ez a kérdés.

Francis Ciarán Tobin november 8-ig kért haladékot a magyar hatóságoktól, hogy megválaszolja, elkezdi-e Magyarországon hároméves fogházbüntetését – értesült az Index. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a lapnak megerősítette, hogy a leányfalui ír gázoló a napokban levélben fordult hozzá, hogy hosszabbítsák meg a válaszadás lehetőségét.

Emellett garanciát is kért, hogy megfelelő életkörülmények várnak rá a magyar börtönben és tudja majd tartani a kapcsolatot a családjával.

Navracsics rábólintott

A miniszter hozzájárult a halasztáshoz és a kért biztosítékokat is megadta az ír férfinak, így Tobin akár már november 9-én Magyarországra érkezhet. Magyarország korábban felajánlotta, hogy ha Tobin Budapestre érkezik büntetésének letöltésére, akár 2-3 napon belül ki is adhatják Írországnak.

Már 13 éve

A szörnyű balesetnek már több mint 13 éve. Francis Ciarán Tobin két kisgyermeket gázolt halálra Leányfalun, az ötéves Marcit és kétéves kishúgát, Petrát. A tragédia azért történt, mert a férfi túl gyorsan hajtott. A gázoló néhány hónappal később elhagyta az országot, távollétében három év fegyházbüntetést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik