Közélet

Magyar rémtörténet – szexre kényszerítették saját kislányukat

Kislany(960x640)(1).jpg (kislány, )
Kislany(960x640)(1).jpg (kislány, )

Az apát 11 év fegyházra ítélték, felesége 6 évet kapott. A szülők enyhébb ítéletet akarnak.

Az apa csaknem másfél éven keresztül bántalmazta és kényszerítette orális szexre saját lányát, emellett többször megpróbált közösülni vele, mindezt az anya közreműködésével – emlékeztetett a szörnyű bűntényre a Debreceni Törvényszék.

A család nehéz anyagi körülmények között élt, ezért az apa úgy döntött, pénzszerzés reményében kiállítja a 4-es útra a gyereket. A lány a szexuális erőszak kezdetén mindössze 11 és fél éves volt. Azt mondta, anyja mindvégig arra intette: tegye azt, amit az apja mond neki.

Tizenegy és hat év

A szülőket 12. életévét be nem töltött sértett sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság pénteki, elsőfokú ítéletében. Az elsőrendű vádlottat – az apát – 11 év fegyházra, míg az anyát pszichikai bűnsegédként 6 év fegyházra ítélték. A férfit emellett 10 évre, feleségét 6 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A házaspárt a bíróság megfosztotta szülői felügyeleti jogától is.

Örök trauma

A bíróság a szakértői véleményre alapozva kiemelte: a történtek egész életében nyomon követhető testi-lelki traumát okoztak a gyereknek.

Lányi Csaba tanácsvezető bíró indoklásában azt is hangsúlyozta, hogy a szexuális erőszak terén hatalmas a látencia és bírósági szakba csak az ügyek töredéke jut el.

Enyhébb ítéletért szállnak harcba

Az elsőfokú ítélet nem jogerős. Bár a másodrendű vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész súlyosbításért, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett

Ajánlott videó

Olvasói sztorik