Közélet

Dráma Csepelen: robbantással fenyegetőzött egy férfi

tek (tek)
tek (tek)

A Hír24 úgy tudja, a rendőrök próbálták jobb belátásra bírni, de nem volt könnyű dolguk vele.

A rendőröket kedden késő délelőtt riasztották egy csepeli emeletes házhoz. Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a Hír24-et korábban arról tájékoztatta, egy férfi öngyilkossággal fenyegetőzött, azt hangoztatta, hogy felrobbantja magát. Az egyenruhások a Karácsony Sándor utca és  II. Rákóczi Ferenc út között álló épületet kiürítették, a területet lezárták.

A Hír24 úgy tudja, rövid idő alatt kiderült, a férfi egyedül van a lakásban, a rendőrök – vélhetően a Terrorelhárítási Központ túsztárgyalója – próbátl beszélni vele. Nem volt könnyű dolga, a fenyegetőző azt sem árulja el, mivel “készül felrobbantani” magát.

A férfit végül a TEK emberei kapták el, rátörték az ajtót és leteperték. Ezt közleményben erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Elmondták továbbá, hogy a férfi a rendőrség segélyhívóján közölte, öngyilkos lesz. Később újra telefonált, akkor állt elő a robbantással. A történtek miatt összesen 35 lakónak kellett elhagynia az épületet, köztük két kismamának. Senki sem sérült meg. A helyszíni szemle jelenleg is tart.

A fenyegetőző egybként egy 38 éves férfi.  A hvg.hu úgy tudja, a férfinek lakásproblémái vannak.

Olvasói sztorik