Közélet

Romagyilkosságok: újabb mulasztás derült ki

romagyilkosságok, ítélethirdetés (romagyilkosságok, tárgyalás, )
romagyilkosságok, ítélethirdetés (romagyilkosságok, tárgyalás, )

Az ügyészségen nem iktatták a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) romagyilkosságokkal összefüggésben 2010-ben készített jelentését, az ügyben vizsgálat indult - számol be a Magyar Nemzet és a Népszabadság szombati számában.

A Magyar Nemzet értesülése szerint az ügyészség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogyan kerülhetett 2010 őszén a legfőbb ügyész akkori katonai helyetteséhez, Kovács Árpád egykori katonai főügyészhez a romagyilkosságokkal összefüggésben készített KBH-jelentés, amelyet a héten hoztak nyilvánosságra, az irat semmilyen ügyészségi nyilvántartásban nem szerepel, nem iktatták.

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a Magyar Nemzet belső vizsgálattal kapcsolatos értesülését nem kívánta kommentálni, azt azonban megerősítette, hogy annak idején nem iktatták a “Kovács” aláírással az iraton szereplő véleményt, a jelentés létezéséről, annak tartalmáról az ügyészség illetékesei csak a napokban szereztek tudomást.

A Népszabadság  értesülése szerint is a Legfőbb Ügyészségen nincs nyoma annak, hogy a Katonai Biztonsági Hivatal 2010-ben megküldte volna számukra a Hende Csaba honvédelmi miniszter által akkor elrendelt vizsgálatról készült jelentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik