Közélet

Hamis jeggyel lógtak volna be a Parlamentbe

parlament (parlament, TNOR)
parlament (parlament, TNOR)

Augusztusban spanyol anyanyelvű látogatók több alkalommal is az eredetire megtévesztésig hasonlító, hamisított jeggyel kívántak részt venni Országház-látogatáson - közölte pénteken az Országgyűlés Hivatala, amely jelentette az esetet az V. Kerületi Rendőrkapitányságon.

Az Országgyűlés Hivatala felhívja mindazok figyelmét, akik jegyüket ajándékba kapták, vagy azt nem az alább felsorolt módok egyikén vásárolták, hogy az info@jegymester.hu e-mail címen ellenőriztethetik annak érvényességét a jegyen található vonalkód, vagy a kód alatt található azonosító elküldésével. A bizonytalan forrástól vásárolt jegyek érvénytelensége esetén a hivatal nem tudja biztosítani az Országházba történő belépést.

A közleményben kitérnek arra, hogy érvényes jegyet többféle módon is tudnak vásárolni.

A látogatás napján a Néprajzi Múzeumban működő jegypénztárban korlátozott számban egyéni belépőjegyek vásárolhatók az aznapi látogatásokra, fizetni készpénzzel vagy bankkártyával lehet. Emellett a www.jegymester.hu/parlament oldalon is vásárolhatók jegyek, de az Országgyűlés Hivatalával szerződött utazásszervezők segítségével is van lehetőség a látogatásra – áll a közleményben.

Az elektronikus úton vásárolt jegyet a látogatás előtt ki kell nyomtatni, ugyanis az jogosítja fel tulajdonosát az Országházba történő belépésre.

A spanyol anyanyelvű látogatók esetét jelentették az V. Kerületi Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik