Közélet

Kikötözve faggatták S. Ábelt

s(960x640).jpg (s. ábel)
s(960x640).jpg (s. ábel)

Ágyhoz kötözték S. Ábelt a pszichiátrián miután őrizetbe vették – ezt állítja a 26 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy lövöldözött a budapesti Móricz Zsigmond körtéren található McDonald’sban múlt csütörtökön.

A Blikk információ szerint a fiatalembert elfogása után kihallgatásra vitték, majd szakvéleményt készítettek róla az intézményben.

S. Ábel ügyvédje, Futó Barnabás a lapnak elmondta: ügyfelét az ágyhoz kötözték és úgy tettek neki fel kérdéseket az orvosok, azonban nem tárták eléjük a vizsgálat eredményét. A védő egyelőre nem tudja, hogy a férfi válaszolt-e ezekre a kérdésekre.

S. Ábel az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben egyelőre harminc napot tölt majd, mert az előzetes szakértői véleményben – az újság szerint – az szerepel, hogy nem állapítható meg, milyen állapotban van. Ezért van szükség a hosszú megfigyelésre. Mint egyik ismerőse elárulta, a gyanúsított az előző eljárás alatt is ettől az intézettől tartott a legjobban, illetve attól, hogy majd nyugtatókkal tömik tele.

A lap arról is ír, hogy az S. Ábel által használt fegyvert még mindig keresi a rendőrség. Egyelőre csak az ahhoz használt parabellum lőszereket találták meg. A nyomozók lefoglalták a férfi számítógépét is.

A Móricz Zsigmond körtéri lövöldözés miatt S. Ábelt vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba.

A gyilkosságokra készülő egyetemistát nem jogerősen két és fél év börtönre ítélték korábban, viszont mivel ezt már előzetesben letöltötte, szabadon várhatta a jogerős ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik