Közélet

Megindult a forgalom Győr felé

m1-es-autopalya(960x640)(2).jpg (m1-es autópálya)
m1-es-autopalya(960x640)(2).jpg (m1-es autópálya)

Győr irányában két sávon megindult a forgalom az M1-es autópályán Tatánál, ahol péntek délután kamionok ütköztek. A Budapest felé vezető oldal továbbra is teljesen le van zárva.

A főváros felé haladó forgalmat a tatai lehajtónál az 1-es útra terelik, majd Tatabánya-Újvárosnál engedik vissza az autópályára – mondta a Komárom–Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Léber Gabriella.
A Tata közelében, a 64-es kilométerszelvényben történt baleset miatt az autópálya mindkét oldalán több kilométeres torlódás alakult ki.

A sztrádán délután három óra után egy Győr felé haladó kamion átszakította a két pályát elválasztó szalagkorlátot, áttért a Budapest felé vezető pályatestre, majd fejtetőre állt. A járműbe belerohant egy Budapest felé haladó kisebb tehergépkocsi, majd egy másik, amely ezt követően az árokba hajtott. A balesetben hárman sérültek meg, a teherautók vezetői. Mindhárom tehergépkocsi vezetőjét kórházba szállították.

Stolczenberger Klára megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt közölte, hogy a helyszínen elhúzódó mentésre kell számítani. Tájékoztatása szerint a szalagkorlátot átszakító teherautó vasanyagot szállított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik