Közélet

Önmagukat jelenthetik fel a halott fiú szülei

csontváz (csontváz, halott fiú, )
csontváz (csontváz, halott fiú, )

A család kell, hogy megtegye a feljelentést kegyeleti jog megsértése miatt.

Akár börtönbe is kerülhet az az édesanya, aki hat évig őrizte, etette, gondozta fia holttestét – írja a Bors. Ha nem megtévesztés volt a szándékuk, hanem kizárólag érzelmi okokra vezethető vissza ez a szörnyűség – márpedig minden jel erre mutat –, akkor csak a kegyeleti jogot sértették meg, ami egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ez nem hivatalból üldözendő, az elhunyt hozzátartozója vagy örököse terjeszthet elő magánindítványt – tudta meg a lap dr. Bálint László ügyvédtől. Ezt mindeddig nem tette meg senki, az ügyet továbbra is közigazgatási eljárásban vizsgálják.

Egyelőre az is kérdéses, ki temetteti el Attila maradványait, hiszen közeli hozzátartozói továbbra is azt hiszik, él. Erre az önkormányzat sem tudott választ adni. Egyelőre arról sem nyilatkoztak, indítanak-e gyámhatósági eljárást, az elmebetegség ugyanis önmagában nem indokolja a gondnokság alá helyezést

Csehák Hajnalka pszichológus a lapnak azt mondta, az érintetteknek több szempontból is súlyos az állapotuk. Eltávolodtak a realitástól és kiléptek a normalitásból, és kivizsgálásra, kezelésre szorulnak. Ugyanakkor úgy véli, talán vissza lehet hozni őket a valóságba.

A kazincbarcikaiak nem bíznak ebben, félnek. Követelik, hogy a családot helyezzék gondnokság alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik