Közélet

Félnek a halott fiú szüleitől

A kazincbarcikaiak követelik: távolítsák el a településről a családot, amelynek tagjai hat évig a halott fiúval éltek.

A környékbeliek tartanak a családtól, és követelik a polgármesteri hivataltól, hogy vigyék őket a zárt osztályra. Ha látom, hogy kint vannak, addig haza se megyek, inkább autózom még – mondta a Borsnak az egyik szomszéd. Az elhunyt H. Attila nagybátyja, K. János is a környéken lakik. Ugyan közeli hozzátartozó, mégis felháborítják a történtek.

Ők is úgy tudták, Attila külföldön van. Hozzáteszi: ő maga kezdeményez a környéken aláírásgyűjtést, hogy helyezzék őket gyámság alá, és távolítsák el a faluból.

A környékbeliek zúgolódása ellenére a család nyugodtan folytatja életét a megszokott mederben. Azóta is hazavárják Attilát, ugyan semmit nem tudnak arról, hogy most hol van. De úgy vélik, betegségébôl még felépülhet. “Nem értem, miért mondják, hogy halott volt, amikor beszélgettünk vele, és mozgatta a lábát is” – állítja kitartóan a fiú édesanyja, Ilona, aki azt is elmesélte, hogy Attila azután került „rossz bőrbe”, hogy az adventistáktól kapott ételekben lévő mérgek miatt bebarnult a bőre, de a krémes kezeléstől javult, és a fiú meg is hízott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik