Közélet

Gyógyító miatt halt éhen az agárdi kisfiú?

babakéz (babakéz)
babakéz (babakéz)

Kézrátétellel és különböző csodacseppekkel gyógyította a természetgyógyász azt a másfél éves kisfiút, aki csaknem három hónapja édesanyja karjaiban halt meg csontsoványan, a szülők állítása szerint – írja a Blikk.

Azt mondták, hogy azért vitték el gyermeküket a budapesti természetgyógyászhoz a háziorvos mellett, mert féléves korától nem nőtt a súlya. Állítólag a gyógyító azzal magyarázta a kisfiú étvágytalanságát, hogy felborult a bélflórája. A szülők annak ellenére nem vitték kórházba, hogy négy és fél kilósra fogyott.

Varga András, a család ügyvédje elmondta: sem a háziorvos, sem pedig a természetgyógyász nem figyelmeztette a szülőket, hogy kisfiuk belső és külső vízfejűségben szenved. Egy, a lapnak nyilatkozó gyermekorvos szerint, ha valóban rendszeresen látta orvos a fiút, biztos észrevette volna a betegséget.

A szülőket szerdán házi őrizetbe helyezték az előzetes letartóztatásból. Az agárdi kisfiú idén áprilisban halt meg. A szakértői vélemény szerint halálát krónikus alultápláltság okozta. Amikor megtalálták, kevesebb mint öt kiló volt, és jóval fejletlenebb, mint hasonló korú társai.

További részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik