Közélet

Halálos raliverseny: életveszélyben az egyik sérült

raliverseny-ralibaleset-rali-(210x140)(1).jpg (rali, autó, baleset, )
raliverseny-ralibaleset-rali-(210x140)(1).jpg (rali, autó, baleset, )

Az azonnali műtéti beavatkozást igénylő, vagyis nyílt töréseket szenvedett sérülteket még vasárnap este ellátták az orvosok.

Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szóvivője elmondta: a nyíregyházi kórházba a baleset helyszínéről összesen nyolc sérült érkezett. Egyikük ambuláns kezelést kapott, őt még vasárnap hazaengedték, egy ember pedig a műtőben halt meg. A másik hat sérült közül öt férfi és egy nő van, ők többségében töréseket, zúzódásokat szenvedtek.

Kilenc ember sérült meg súlyosan, amikor a nézők közé csapódott egy autó a Nagykálló és Újfehértó között zajló I. Ralda Rallysprint elnevezésű amatőr autóversenyen vasárnap délután. Az egyik sérült a nyíregyházi kórházban meghalt, egy másikat életveszélyes sérülésekkel Debrecenben ápolnak. Rajta egy majdnem ötórás életmentő műtétet végeztek a Kenézy Kórházban. A 31 éves napkori férfi koponya-, illetve hasi és más belső sérüléseket szenvedett.

A Kelet-Magyarország információi szerint a sérültek között egy szolgálaton kívüli és egy szolgálatban lévő rendőr is volt. A rendőrség a vizsgálatok eddigi eredményéről hétfőn ad tájékoztatást.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közúti baleset okozása, valamint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik