Közélet

Életfogytiglan a péniszvagdosó nőnek

Veszpremi-borton(960x640)(2).jpg (veszprémi börtön)
Veszpremi-borton(960x640)(2).jpg (veszprémi börtön)

Életfogytig tartó börtönbüntetést szabtak ki arra a kaliforniai nőre, aki 2011-ben levágta férje nemi szervét, majd a konyhamalacba dobta.

Catherine Kieút még áprilisban mondta ki bűnösnek az esküdtszék különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés és kínzás vádjában. A bíró pénteken életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta, jó magaviselet esetén azonban a nő kiszabadulhat. Ezt leghamarabb hét év múlva kérvényezheti.

A vád szerint az 50 éves kaliforniai asszony 2011 júliusában altatót kevert – azóta már volt – férje tofujába, majd egy késsel levágta a férfi nemi szervét. Előtte azt kiabálta: „Megérdemled!”. Később a konyhamalacba dobta a testrészt.

A vietnami születésű nő ügyvédje a tárgyalás során azzal védekezett, hogy Kieut gyerekként molesztálták és férje is bántalmazta, ami poszttraumás stresszt okozott nála. Az asszony megbánta, amit tett. A bíró döntését követően a csak Glen néven emlegetett áldozat azt mondta, bárcsak a bíró szigorúbb lett volna a szabadulás lehetőségével kapcsolatban. „Valahol a lelkem mélyén súlyosabb ítéletre számítottam, de a bírónak a törvény alapján így kellett döntenie”. A férfi úgy fogalmazott, élete és személyisége egy részétől fosztották meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik