Közélet

Mentősöket loptak meg munka közben

mentoauto(210x140)(6).jpg (mentő, mentőautó, )
mentoauto(210x140)(6).jpg (mentő, mentőautó, )

Nem örülhetett sokáig, az egyik mentős rátalált. A lopott holmi megkerült, a tolvaj pedig a rendőrségen kötött ki.

Beteget szállítottak a mentősök a tatabányai kórházba pénteken. Míg a betegpapírokat rendezték, egy ismeretlen férfi a nyitott mentőautóból ellopta a két betegszállító hátizsákját, benne pénztárcájukkal, személyes irataikkal. Szerencséjükre a beteg látta a tolvajt, így részletes személyleírást tudott adni róla.

Az egyik mentős segítségül hívta testvérét, majd vele együtt autóba ült, hátha megtalálják a tettest. Körbejárták a kórház környékét. Nem kellett sokáig keresniük, az egyik mellékutcában kiszúrták a gyanús alakot, aki szintén kocsiban ült. Követni kezdték. A tolvaj nem sejtette, hogy az egyik hátizsák tulajdonosa a nyomában van.

Pechjére a találkozást ő maga segítette elő, ugyanis amikor megállt, figyelmetlenségből nekitolatott követői autójának. A mentős ekkor kérdőre vonta a férfit, aki – jobb híján – visszaadta a lopott holmit. Ám ennyivel nem úszta meg, a mentős rendőrt hívott, addig is „vigyázott rá,” meg ne szökjön.

A 31 éves férfi a rendőrségen részletes beismerő vallomást tett. Lopás miatt indult ellene eljárás. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a tolvaj szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik