Közélet

Tízmilliót érő csempészcigit úsztattak a Tiszán

csempészcigaretta (csempészcigaretta, cigarettacsempész, cigi)
csempészcigaretta (csempészcigaretta, cigarettacsempész, cigi)

A vagyont érő árut elrejtették az erdőben, de a kutya kiszagolta.

A pénzügyőrök a Záhonyi kikötőből Lónya felé hajóztak, amikor értesítették őket, hogy Zsurknál több ember is a Tisza felé vette az irányt. Sejthető volt, hogy cigarettacsempészekről van szó, ezért vízi járművüket visszaküldték a kikötőbe, ők maguk pedig elrejtőztek. Fák, bokrok között húzták meg magukat.

Kiszúrtak két férfit, akik gumicsónakjukkal a parton várakoztak. Kis idő múlva az ukrán oldalra eveztek, ahol fekete kartondobozokat pakoltak be. Miután végeztek, elindultak a magyar oldalra, ahol már többen várakoztak. Itt kirámolták az árut, majd a közeli erdőbe vitték azt.

A vagyont érő füstölnivaló
(fotó: NAV)

A pénzügyőrök kutyás járőr segítségét kérték, el ne veszítsék a nyomokat. Az eb szagot fogott, így könnyedén rábukkantak a készletre a fák között. A közelben tartózkodó járőröknek sikerült két embert is elfogni, akik valószínűleg részt vettek az „akcióban”.

A pénzügyőrök a csaknem 12 ezer doboz, 10 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, és az ügyet költségvetési csalás  gyanúja miatt átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozóinak – tájékoztatott Suller György Attila, vám-és jövedéki szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik