Közélet

Nem ízlett a főztje, hát agyonverték

Az elégedetlen vendégek okozhatták a sztárséf halálát.

Elképzelhető, hogy a főztjével elégedetlen vendégek okozták a halálát egy tisztázatlan körülmények között elhunyt japán sztárséfnek az északi-tengeri Sylt német üdülősziget legnagyobb városában, Westerlandban.

Az 57 éves Nozava Miki (Miki Nozawa) hétfőn halt meg kórházban, nem sokkal azután, hogy éttermében két vendég megtagadta a csapnivalónak talált étel kifizetését, később pedig veszekedni látták őket egy éjszakai bár előtt. Az első hírek szerint megverték, és belső vérzéseibe halt bele.
A boncolás azt állapította meg, hogy a konyhafőnök halálát agyi vérömleny okozta, de azt egyelőre nem tudták teljes bizonyossággal megállapítani, hogy külső behatásra következett-e be az agyvérzés. A boncolás végleges eredményére még napokig kell várni.

Német sajtóértesülések szerint vasárnap este két mesterember, egy 36 és egy 50 éves férfi megtagadta a fizetést a Nozawa nevű ázsiai kisvendéglőben, mert nem ízlett nekik az étel, egy tál sült tészta zöldséggel és marhahússal. A vendéglőst és a két férfit később egy éjszakai lokál előtt látták indulatosan vitázni.

A német hatóságok vizsgálatot folytatnak az ügyben, de az étellel elégedetlen férfiak, akik a konyhafőnök halálát okozhatták, szabadlábon vannak. Lapértesülések szerint a “sztárséf” főztjét lefitymáló férfiak ittasak voltak.
A japán-olasz fúziós konyha elismert képviselőjének tartott japán szakács korábban Flavio Briatore Forma-1-mágnás szardíniai luxuséttermében, a Billionaire-ben dolgozott. Sylti Ázsia-falatozója is egy híres német vendéglős, Andreas Bernert Ständige Vertretung (Állandó képviselet) nevű éttermének részeként működött.

Az AP szerint az ügy feldúlta a 20 ezer lakosú üdülősziget nyugalmát. Carsten Kerkamm polgármester azt mondta, hogy főleg “a történtek brutalitása” döbbentette meg az embereket.

Sylten ritka az erőszakcselekmény, bár nyaranta, amikor a turisták ötszörösére duzzasztják fel a sziget lakosságát, rendőri erősítést kap a sziget – jegyezte meg az amerikai hírügynökség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik